top of page

Skogsbad

Följ  med ut och bli guidad genom fantastisk natur på små djurstigar. Hitta din egna perfekta sittplats eller lägg dig ner och dofta på mossan.

 Med hjälp av våra sinnen landar vi i oss själva och får fysiska och psykiska hälsoeffekter.

20231012_122342_edited.jpg

Följ med på ett guidat skogsbad i underbar natur. Genom magiska rum guidas du tilI att bli ett med naturen och att vara mer närvarande. I ett skogsbad drar vi ner på tempot och vandrar långsamt genom skogen. Du blir guidad och med hjälp av att koppla på våra sinnen blir vi mer närvarande och kommer nära naturen, oss själva och får återhämtning och ny energi.

Skogsbad kommer från Japanskans Shinrin-Yoku och betyder att man badar sina sinnen i skogens atmosfär. Skogsbad utvecklades i Japan på 80-talet som en följd av ökad arbetsrelaterad ohälsa. Man fann att i sinnlig och lugn kontakt med naturen verkar återhämtande på stress, ger ökat välbefinnande och stimulerar kreativiteten. Medicinska studier har även visat att skogsbad sänker blodtrycket och reducerar nivåerna av stresshormonet kortisol. Efter endast 15 min får vi dessa positiva effekter av skogsbad.

Läs mer om effkterna om naturens positiva inverkan på vår hälsa

bottom of page